Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

vineri, 14 august 2009

Maghiarii din comuna harghiteană Sânmartin cer plecarea romilor din localitate

Prefectul Harghitei, Constantin Strujan, a declarat luni seara, după o întâlnire cu autorităţile locale din comuna Sânmartin, unde a avut loc săptămâna trecută un conflict între romi şi maghiari, că situaţia din localitate s-a detensionat şi că parţile implicate sunt deschise dialogului.

„Soluţii nu s-au găsit, însă părţile sunt deschise dialogului. În Sânmartin va fi linişte”, a declarat prefectul Constantin Strujan, luni seara, după întâlnirea care a avut loc la Primăria Sânmartin, transmite corespondentul NewsIn.

La întâlnire au participat din cinci etnici maghiari şi cinci romi, comisarul şef Kaszoni Fekete Titusz, din partea IJP Harghita, primarul comunei, Gergely Andras, Sandor Csilla de la Biroul Judeţean pentru Rromi, precum şi Ioni Geza, de la Asociaţia Romilor Harghita. Şedinţa, care a fost prezidată de prefectul Contantin Strujan, a avut menirea de a stabili un dialog între părţi, pentru detensionarea situaţiei care riscă să degenereze într-un conflict violent.

În Sânmartin au fost prezenţi, luni seara, şi reprezentanţii Asociatiei Romani Criss, Marian Mandache şi Tabă Stănică, precum şi Vaszi Robert Janos, din partea Asociaţiei Şanse Egale. Cei trei erau nemulţumiţi de faptul că nu au fost lăsaţi să participe la şedinţa comisiei de dialog, spunându-ne că au venit aici pentru a identifica problema şi a contribui la rezolvarea ei. „Nu suntem aici pentru a apăra infractorii. Ei trebuie să răspundă în faţa legii, fie că fac parte din comunitatea rromă sau cea majoritară”, a afirmat Tabă Stănică.

Acesta a mai adăugat că a trecut deja o săptămână de când romii sunt de drumuri său în păduri şi nu e drept ca pentru faptele câtorva dintre ei să plătească cu toţii, chiar şi minorii. „Nu ne substituim autorităţilor. Romii sunt cetăţeni români, responsabilitatea revine autorităţilor”, a afirmat Marian Mandache.

Imediat după şedinţa de la primărie, peste 200 de persoane s-au adunat în centrul satul, aşteptând soluţii din partea membrilor comisiei de dialog. Totuşi, oamenii sunt circumspecţi şi cred că singura soluţie ar fi ca romii să părăsească comuna.

„Dacă legea ar fi lege şi pentru ei (romi - n.r.), dacă ar fi pedepsiţi de instanţele judecătoreşti aşa cum sunt pedepsiţi toţi cetăţenii acestei ţări care comit fapte antisociale, nu am fi ajuns aici. Însă ei sunt pur şi simplu
încurajaţi să ne agreseze şi să ne tâlhărească, fiind conştienţi că, dacă nu comit crimă, nu primesc pedeapsă cu închisoarea. Teroarea psihică la care suntem supuşi zi de zi, furturile sistematice nu sunt şi ele un fel de crimă, oare? Amenzile nu le bagă în seamă, nu le plătesc. Mai mult, îşi educă copii să fure şi să ameninţe cu cuţitul pe bătrâni sau pe copii, fiind conştienţi că, fiind minori, legea nu prevede închiderea lor. Chiar eu am fost înjunghiat în propria-mi casă de către ei. Ce să mai spun?”, a spus unul dintre sătenii disperaţi, Potyo Gyula.

„Suntem terorizaţi zi şi noapte. Nu ne putem lăsa copiii sau nevestele la magazin
, pe drum de teama de a nu fi bătuţi şi jefuiţi, chiar şi în plină zi. Mai mult, nu suntem în siguranţă nici măcar în ograda noastră. Mi-au descoperit casa luând ţiglele de pe acoperiş, şi au furat grâul pe care-l aveam depozitat în podul casei. Când le-am spus că am să-i reclam, m-au ameninţat că îmi dau foc la casă. Nu mai putem suporta să fim terorizaţi, vrem să plece de aici. Oricum, majoritatea lor nu s-au născut în Sânmartin, casele şi le-au construit pe pământurile noastre, fără autorizaţie”, a spus şi Salamon Andras, locuitor al comunei.

Unul dintre membrii comisiei de dialog de la primărie, Csillag Geza, ne-a declarat, în timp ce ne conducea ca să ne arate distrugerile comise de romi: „Suntem furaţi şi ameninţaţi de ţigani sistematic de 20 de ani. Am ajuns să ne lăsam pământurile necultivate, după ce am încercat, în van, ca şi în evul mediu, să ne înconjurăm terenurile cu şanţuri adânci, pentru a apăra recolta noastră de ei. Să ştiţi că nu fură pentru a supravieţui. Inginerul Keresztes de la asociaţie le-a dat în primăvară 17 tone de cartofi, pentru a avea ce să mânânce. I-a rugat doar ca să nu se atingă de cultura de cartofi, plantată pentru sămânţă. Chiar dacă nu puteau folosi cartofii, pentru că erau mici, i-au scos. Aşa din răutate. Spre sfârşitul verii când cartoful ajunge la maturitate ne dijmănesc culturile, iar cartofii furaţi îi vând în pieţe. Unii dintre ei şi-au cumpărat maşini, care nu sunt trecute nici până în ziua de azi pe numele lor. Le conduc, fără să deţină carnete de conducere, ba mai mult, chiar în stare de ebrietate”.

În comună domneşte o stare conflictuală de aproximativ două săptămâni, după ce, în duminica Rusaliilor catolice, ţiganii au agresat doi tineri, bătându-i cu coasa, doar pentru că cei doi le atrăgeau atenţia că şi-au lăsat caii la păscut pe terenul lor. În aceea zi, sute de oameni s-au adunat şi au hotărât să-şi facă dreptate singuri, gonind ţiganii din comună, dând foc la trei colibe şi spărgând geamurile la mai multe case. Majoritatea ţiganilor au fugit din sat, iar de atunci autorităţile fac eforturi pentru a ţine situaţia sub control. Comunitatea de romi din Sânmartin numără aproximativ 200 de persoane. Adulţii nu au locuri de muncă, iar majoritatea copiilor nu frecventează şcoala.

Niciun comentariu: