Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

duminică, 22 martie 2009

Mircea Cantor si covoarele

Artistul a initiat la Galeria Plan B din Cluj o expozitie de covoare
maramuresene realizate de Victoria Berbecaru, un preambul la un proiect comun ce urmeaza sa fie expus in aprilie la Muzeul de Arta din Oxford.

Expozitia va fi vernisata pe 27 februarie si contine o selectie facuta de Mircea Cantor din cele mai frumoase covoare ale mesterului popular Victoria Berbecaru. „Alegerea mea“, isi explica Mircea Cantor demersul, „nu e cea a unui etnograf sau antropolog, ma rezum pur si simplu
in a sublinia prin expozitie autenticitatea acestei arte, lasind privitorului sansa de a se bucura pur si simplu de ceea ce are in fata lui.“ Cantor a vrut sa aduca in fata consumatorului de arta contemporana ceva din frumusetea mestesugurilor maramuresene, amenintate sa dispara.

Mircea Cantor a explicat pentru Cotidianul ca initial a incercat sa dea de un mester popular autentic care sa-l ajute sa definitiveze o parte din proiectul „The Need for Uncertainty“, care urmeaza sa fie vernisat pe 1 aprilie la Muzeul de Arta din Oxford si care pune in discutie traditiile maramuresene. „Am dat foarte greu de Victoria Berbecaru, este printre ultimii mesteri populari fideli traditiei. Am fost foarte uimit sa descopar toate aceste covoare traditionale fara «imbunatatiri» si fara adaosurile care ies din linia autenticitatii.“ Artistul povesteste ca a vizitat luni de-a rindul Maramuresul anul trecut si ca a fost, pe de o parte, mihnit de starea trista in care au ajuns mestesugurile locului si, pe de alta parte, uluit de faptul ca exista, in continuare, izolati in marea de kitsch, mestesugari autentici: „E extraordinar ca acesti oameni sint contemporani cu noi. E un privilegiu si o sansa unica sa ai inca asa ceva si sa intilnesti, in viata, ultimii piloni ai rezistentei“.

Acestea au fost sentimentele care l-au facut pe artist sa aduca la Plan B covoarele Victoriei Berbecaru. Prezenta artei populare intr-o galerie destinata exclusiv celei contemporane, oricit ar fi de neobisnuita, e una esentiala, a explicat Mircea Cantor: „Pentru mine a fost o posibilitate rara sa asamblez atitea covoare cite are doamna Berbecaru. Nu exclud acest tip de expresie ca fiind inactual. Doar pentru ca nu intra in acelasi registru vizual cu ce fac artistii contemporani nu inseamna ca e depasit“. Prezenta intr-una dintre cele mai vizibile si avangardiste galerii clujene a acestor mostre de arta populara autentica atrage atentia comunitatii de artisti asupra unor lucruri care altfel ramin necunoscute. „Eu am lansat piatra“, a marturisit artistul, „ramine ca altii sa numere cercurile“.

Tematica si motivele carora Victoria Berbecaru le ramine fidela sint unele stravechi, inspirate de momente esentiale pentru viata comunitatii arhaice: obiceiuri, credinta, sarbatori crestine sau populare, muncile cimpului. Motivele recurente in covoarele artizanei sint puternic legate de acelasi corp de traditii ancestrale: hora maramureseana, poarta, calaretul, bradul, virtelnita si coltii de lup. Nuantele aparte din covoare au fost obtinute din pigmenti naturali, extrasi dupa tehnici
ancestrale din sunatoare, coaja de prun, coji de ceapa, de nuca sau din crusin. Expozitia cuprinde 25 de covoare, de dimensiuni diferite (intre 4/3 si 1/2 metri) si din perioade diferite, covoarele vor ramine in galerie pina pe 8 martie.

Mihai Pop, curatorul Galeriei Plan B, a detaliat, la rindul lui, pentru Cotidianul motivele prezentei unui mestesugar intr-o galerie de arta contemporana: „Cheia acestui demers este colaborarea dintre Mircea Cantor, unul dintre cei mai cunoscuti si bine cotati artisti contemporani, si un mester popular foarte bun. Cantor, care a descoperit-o pe Victoria Berbecaru, o prezinta comunitatii de artisti pe artizana, incercind sa le atraga atentia asupra lucrurilor minunate pe care aceasta le face. Cum optiunile lui au fost de fiecare data
corecte, noi i-am acordat credit“, a marturisit Mihai Pop, care a tinut, in acelasi timp, sa recomande covoarele Victoria Berbecaru, in care se vede „o traditie bine pastrata“. Mihai Pop considera expozitia lui Cantor ca parte din laboratorul de lucru in care se construieste proiectul „The Need For Uncertainty“, pentru care artistul a colaborat cu mai multi mesteri populari.

Cit despre acest ultim proiect, a carui expozitie a fost programata de doi ani la muzeul din Oxford, Mircea Cantor se limiteaza la a spune ca e o revizitare a specificului Maramuresului dintr-un unghi foarte radical. Mesajul pe care vrea sa-l transmita si pentru care a apelat la experienta si mestesugul mai multor artisti populari, e unul contradictoriu. Pe de o parte, vrea sa accentueze senzationalul faptului ca traditiile se pastreaza, in enclave izolate, inca vii, pe de alta parte, sa dea o forma ingrijorarii fata de degradarea accentuata a acestor traditii unice.

*
CV la dublu

Mircea Cantor s-a nascut in 1977 in Oradea si in prezent traieste la Cluj si Paris. A expus in galerii prestigioase din lumea intreaga, iar cele mai recente expozitii, din 2007, au fost la Hirshhorn Museum and Sculpture Garden din Washington DC, „A Free Smile“, la Yvon Lambert, New York, „Ciel Variable“, la Frac Champagne-Ardennes, Reims, si expozitia de la Museo Tamayo Arte Contemporaneo, Panoramica, Mexico.

Victoria Berbecaru s-a nascut in 1944 in Ciceu-Mihailesti, Bistrita-Nasaud. Traieste in Botiza, Maramures. In 1973 a absolvit Facultatea de Psihologie la Iasi, insa la un an de la incheierea studiilor s-a intors la Botiza, unde a descoperit traditia mestesugarilor artizani. De atunci a lucrat covoare pe care le-a expus in nenumarate galerii. Printre cele mai cunoscute sali de expozitie in care Victoria Berbecaru a fost prezenta se numara Muzeul Brukenthal din Sibiu, Muzeul Satului din Bucuresti, Muzeul de Etnografie din Cluj si Palatul Parlamentului din Bucuresti. Artista a expus si in strainatate: in 1994 la Das Museum für Völkerkunde din Hamburg, in 2002 la Tirgul de Turism de la Berlin, in 2004 a participat la un workshop si la o expozitie la Viena, iar in 2006 la un tirg organizat la Strasbourg.

Niciun comentariu: